Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Happy 1st Birthday My Son

22/12/2009 jam 9.57 p.m. adalah saat yang paling bahagia dlm hidup ibu melahirkan zuriat yang dinanti-nantikan selama beberapa tahun bergelar seorang isteri..indah dan bahagia saat seorang bayi dari kandungan sendiri berada dalam pelukan..syukur tidak terhingga kerana dikurniakan permata hati yang sangat comel..he's a very cute boy!!Anugerah yang tidak ternilai ini tidak akan ibu sia-siakan...insyaAllah..

Dan hari ini 22/12/2010 maka genaplah setahun umur anak ibu..happy 1st birthday my son! Moga jadi anak yang soleh, berilmu, beriman dan bertaqwa...ibu & abah luv u so much!mmmuuuahhhhss..harapan ibu dan abah agar Faris membesar dengan sihat dan menjadi orang yang berguna kelak...sejuk hati ibu bila dapat melihat anak ibu membesar depan mata dengan acuan ibu sendiri..ibu & abah akan buat yang terbaik dalam mendidik Faris insyaAllah...

Sifat Faris yang terlalu manja membuatkan ibu rasa sentiasa diperlukan..lebih2 lagi Faris masih full-breasfeeding sehingga sekarang..Alhamduli…

Bisness Kain Cotton

Hmmm lame jgk ibu tak menjenguk di sini..bz memanjang..entry kali ni ibu nk cerita tentang bisnes online yang ibu baru berjinak-jinak ni...actually dh lame ibu nak buat bisnes jual kain ni..alhamdulillah ade modal sket baru leh mula bisnes ni..kenape ibu jual kain cotton?? Sebabnya memang ibu suke pakai cotton ni..bila jual apa yg kita suke sudah pastinye kite akan rase puas..

Kain cotton yg ibu jual ni imported from Japan (Japanese Cotton) dan India (Cotton Voile)..harga Rm120 sepasang..walaupon agak mahal tapi fabric ni berkualiti dan coraknye memang unik..org kate alah membeli menang memakai..

Untuk permulaan ibu amik 20 pasang dari kedai Azzara Cottons..hmmm semalam ibu start jual kat ofis..alhamdulillah laku 4 pasang..tu baru beberapa je tgk..tak sume tgk lagi..first customer ibu ialah boss ibu sendiri..hehe pembakar semangat nih..kire a good start lah..hari ni plak laku 3 pasang..ibu bawak gi ofis kawan ibu kat Menara..

Selain jual direct kat kawan2 kt ofis, tujuan utama ibu ialah …

Sepetang di Zoo Negara

Semalam cuti sempena Maal-Hijrah..ibu dh siap2 ajak abah gi Zoo Negara..saje jln2 bwk Faris tengok binatang..lgpon dh lama dh ibu tak gi Zoo..emmm rasenye pegi masa dok tgh cintan cintun ngan abah dulu..it was about 4 or 5 years ago..hmmm kenangan oh kenangan..hehe

By the way..smpai Zoo dah petang dh..dalam kul 3 lebih..sebelum tu gi Giant Gombak sbb abah nk jumpa someone..so on the way tu baru singgah Zoo...smpai sana terkejut bila tgk harga tiket dh naik smpai RM20 sorng..fuhh cekik darah btul..kalo sesape nk naik trem pon kena bayar sekarang..huhh tak kuasa la nk bayar2..baik jln kaki je..lg puas tgk binatang2 tu..





Antara binatang2 yang menarik perhatian..hmm actually tak banyak sgt dh binatang2 kt sana..rase cam tak berbaloi plak byr RM20 tuh..huhu










Hmmm selama ni Faris hanya melihat binatang spt lembu, kambing, kucing & ayam secara real..binatang2 lain tu rasenye dia tak penah tgk lg..suke la dia dok dlm stroller tu smbil tunjuk2 kt binatang2..tapi dia hanya boleh 'cakap'…

Tertonggeng-tonggeng..

Hmmm lame btul ibu tak update blog nih...bz memanjang sejak akhir2 ni..sejak dpt task baru kt opis ni, tak sempat ibu nak bukak itu ini..tgk2 jam dh kul 5 dh nak balik dh jemput anak tercinta..huhu

By the way, entry kali ni ibu nak update pasal perkembangan anak ibu lagi..si kecil Faris permata hati ibu dan abah ni..gelak tawamu cukup membuatkan hati ibu bahagia duhai anakku..i really luv u sooo much..mmmuahhhhss!

Since last Friday..Faris dah pandai duduk sendiri...daripada mengensot dia dah pandai tonggeng-tonggengkan bontot dia dan duduk..cutenyer!!hehe..sekarang ni rajin betul dia berlatih duduk dan dah mula nk cuba bangunkan diri..bergantung kt kerusi atau kt ibu/abah tapi still tak boleh berdiri sendiri lg..

Sekarang usia Faris dh 11 bulan lebih..lg beberapa minggu birtday Faris akan tiba..hmmm nak celebrate kat mana ekk??? Still tgh pk2 lagi..lepas tu birthday abah plak..nak buat surprise?????hehe tgguuu...