Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Langkawi ~ Here I Came!

Langkawi...finally tercapai jugak impian ibu untuk memijak kaki ke bumi Langkawi nih..dah lama berhajat nk dtg sini tapi tahun ni baru ada rezeki...kebetulan dapat tiket AA Promo..ye la tiket hanya RM14 seorang pegi balik ...sape pon tak akan lepaskan peluangkan..our trevelling period is 24-27th Sept 2011...last Saturday we'll depart from LCCT dlm pkul 1 lebih..actually flight pkul 9.25 pagi tapi dh reschedule ke pkul 12.50...tapi still bertolak lambat sbb penumpang tak cukup sedangkan yg dh check in terlebih seorang..cari punye cari rupa2nya sorng penumpang mmg absent...fuhhh..dh la panas..flight plak aircond lambat sejuk...yg kelakarnye si Faris nangis2 masa nk naik flight tu sbb takut tgk flight besar..haha..sedangkan sebelum ni ok je..ye a dia dh besarkan...




So dalam pkul 2 lebih smpai kt Langkawi...terus amik kereta..sewa VIVA je RM70..isi minyak RM30..actually minyak RM30 ni kitaorng guna gi jln2 selama 3 hari tu without any top up..sgt jimatkan..kalo sewa kete besar of cours…

My Dream Become True!

Syukur Alhamdulillah...tak terucap rasenye rase syukur kerana impian ibu telah menjadi kenyataan..tak sangka ibu pregnant lagi without any treatment..alhamdulillah! Baru sahaja abah menyatakan hasrat untuk dapatkan second baby..dan ibu pon dh berura-ura untuk buat treatment dgn Dr. Adilah...tup2 dh pregnant rupenye!!!

Actually since raye hari tu lagi ibu rase x sedap badan..ingatkan biase2 aje..pastu 2 3 hari ni asyik rase nk muntah je..perut rase sebu je..kerap kencing dan asyik2 lapar je..hmmm nk buat UPT tapi asyik tertangguh aje...hari sabtu hari tu mase nk mandi try la wat UPT sendiri..tgk2 naik double line..ehhh biar benar! menjerit sorg diri dlm bilik air..ape taknye ms nk dapatkan Faris dulu kalo wat UPT x pernah dpt 2 line..asyik frust aje...hehe macam tak caye plak..hmmm lepas mandi terus tunjuk kat abah..karang nk gi klinik confirm ngan doc..


So mlm tu pegi An-Nisa'..ingat nk wat UPT sekali lg..tp doc ckp kalo double line tu mmg confirm la peknen tu..so doc bagi folic aci…

Dreaming For Second Child

From now onwards I have to start thinking about our second child..cik abang dh bersuara nampaknya..hohoohoh!!! Terkejut jgk bila dok sembang2 hari tu cik hubby menyatakan hasrat untuk dapatkan second baby plak..Faris dah besar katenya...boring anak sorang..nak anak tujuh katenye..huhhhh..mampukan aku???insyaAllah...jika diizinkan Tuhan...semoga dipermudahkan..Amin!

So..mulai sekarang ibu kena bersedia dari segi mental dan fizikal plus berusaha keras macam dulu utk dptkan baby lagi...ye la period ibu kembali tak teratur macam dulu...adakah ibu terpaksa melalui minor surgery lagi utk dapatkan baby kali ini?? hmmm nampaknya ibu kena berkorban apa saja lah demi kebahagiaan kami sekeluarga..hmmm dh lame tak period ni..entah2 ade isi tak??? tapi macam tak je..nak kena start jumpa gynae la plaks...hmmm bermula lah perjuangan ibu untuk kesekian kalinya..

Ya Allah...bantulah hambaMu yang lemah ini..

Bersediakah Faris untuk dapat adik??? Walaupon Faris seorang yg amat manja tapi dia sukakan baby..…

Aidilfitri 2011

Tanggal 30 Aug 2011 semua umat islam menyambut Aidilfitri buat kesekian kalinya..berlalulah sudah Ramadhan..hmmm macam lirik lagu raya Elena & Anuar Zain la plak..hehe..hmmm raye tahun ni biasa2 saje..raye pertama kat Terengganu..macam biasa lah di pagi raya bersalam dengan hubby tercinta..maafkan segala salah dan silap dinda ya kanda..chewahhh :)

Raye ketiga balik kelantan plak..tapi tak boleh nka pegi beraye sgt sebab Faris demam plak raye kedua tu..start dari kedua smpai la hari nk balik KL Faris demam..nasib baik masa hari Ahad nk balik KL tu Faris dh ok..dh tak demam...tapi hari Isnin tu Faris demam balik diikuti dengan selsema & batuk sekali..cian anak ibu...sudahnya ibu terpaksa sambung cuti lagi smpai ke Hari Rabu..means that dh seminggu Faris demam..malam tu bawak Faris jumpa PAED..risau jgk kan sbb dh seminggu demam tak baik2..so doc start bagi antiobiotik...hari Khamis baru ibu masuk keje..tu pon malas2 je dan sedih sbb Faris still tak berapa sihat..huhuhu...

Alhamdul…