Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Snowalk @ ICT Shah Alam

Tetiba jer anak terunaku yg manja sorang tu request nak g snow..xtau la die dgr kwn2 kt sekolah die bercerita ke ape...naluri seorang ibu kan tak sanggup dengar rengekan anak so decide nak bawak die merasai pengalaman kesejukan salji di ICT Shah Alam jerrr..kalo ikutkan snoworld kat Genting lg best, tp nk ke sana satu hal la plak..lain kali la plak kite g snoworld Genting ye abg long! Ms die kecik2 die penah bawak die masuk snowalk tu tp mana die nk ingat sbb ms tu die xleh jln lg..

Mula2 tu ibu tak nk masuk pon sbb bahaya bagi pregnancy woman..licin wooo..tp abah kate tak pe dok depan2 je jgn jln smpai ke dalam...ekcelli masuk tu nk cukupkan syarat ambik gamba satu family je...hehehe..ade jgk terlicin sket tp nasib baik x jatuh...fuhhhh berdebar jgk...tiket masuk ms tu RM25 sbb ms masuk tu dlm kul 5 lbh..kalo kul 6 ke atas dh jd RM35..jimat 10 hengget sekepala...bile masuk dalam x dok lama sgt pon sbb sejuk giler sbb x pakai sarung tgn..ape2 pon jom layan gamba kt sane..RM75 utk 3 ke…

7th Anniversary...

Baik punye mood lah hari ni sbb hari dapat update 2 entry sekaligus...hehee..ini bukan update namanya tapi mengemas kini dengan mengimbau kembali kenangan2 lalu..ehehehe...yg penting sume gamba2 mesti di upload dlm blog supaya ianya tak hilang pd masa akan dating..syg woooo kalo hilang...ini kenangan indah masa celebrate 7th Anniversary pd 2 June 2014...dh 7 thn dan kami melayari bahtera bersama..pahit manis semua tentu ada kan...biasa la gaduh2 manja tu mesti ada lah..tp selalunya gaduh x lama pon..selama 7 thn ni kami dah di kurniakan 3 org cahaya mata yg tomei2..mcm ibu lah kan..ececehhh..apa2 pon jom layan gamba anniversary yg kami celebrate kat Flora Café, Ampwalk..actullay ini adalah surprise ibu utk abah..hehe








3rd Angels

Hmmm hari ni nk buat entry pasal my 3rd child..Izz Zara Wafiyya Binti Mohd Herman..sian anak ibu dh setahun lebih baru skrg ibu baru nk buat entry pasal Fiya kan..umo Fiya skrg dh masuk setahun 2 bulan..cepat jer masa berlalu kan..pejam celik pejam celik Fiya dah nak jadi kakak pon..lg 5 bulan Fiya dah nk dapat adik..x boleh manja2 sgt dh tau cyg...

Fiya lahir pada 24 August 2013..Masa ibu nak lahirkan Fiya abah x leh nk teman sbb masa tu abg long ngan kakak Zara xde sape nk jaga..so lepas hantar ibu ke hospital, abah bawak abg long ngan kakak gi makan..nasib baik ibu x sakit lama sgt ms nak lahirkan Fiya..kire mudah la..ms abah otw nak balik hospital balik itu ibu dah siap bersalin dah pon...Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya..cume gamba saat2 Fiya kuar dari perut ibu x de la..ape2 pon jom layan gamba Fiya dari dia lahir smpai skrg..









Blogku Bersawang Sudaaa

Wahhhh lama sungguh x update entry dalam blog kesayangan nih...sob sob sob..bukan saje bersawang blog ni, dh berhabuk berkulat sume lah..dan begitu pantas masa berlalu pejam celik pejam celik dah 3 org permata hati ibu dan abah...byk sgt cerita ceriti nk di update cume kekangan masa membataskan sagalanya...sekarang baru bersemangat balik nk update blog..huhu

Nak mulakan dari mana pon tak tahu...tapi yang nyata begitu banyak cerita yang nk dikongsi especially mengenai keletah dan kerenah anak2 ibu seharian...hmmm abg Faris dh besar dah pon..dah pandai membaca dan buat calculation pon..kalo die nak apa2 tu kalo x bagi mula la tarik muke 14...tp skrg ni abg long dh x nangis g school..syg abg long!!

Zara plak mmg petah bercakap membuatkan ibu rasa sgt terhibu bile dgr dia bercakap..suke bahasakan diri die ngan gelaran 'KAKAK'..sgt syg kan adik dan abg long dia..tp selalu gaduh ngan abg long..smpai hari2 ibu jadi tarzan..huhuhu..ibu cyg kakak!!!

si kecik Fiya plak skrg ni baru pand…