Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

Snow Walk

Actually dh lame dh pegi Snow Walk @ ICT Shah Alam ni tapi baru berkesempatan nk update entry ni..hmmm masa pegi tu time promotion, so tiket murah la sket..masa tu Faris tak pandai jalan lagi..so kena dokong la..mmg sejuk giler..smpai menggigil..Faris lagi la sejuk..seater plak besar utk dia..mula2 dia tak nk pakai tp kami paksa jgk sbb sejuk sgt..lagi sejuk dr Snow Walk kat Genting...jom layan gambar je lah..


















Bandung - Day 4

Alahaiii bertangguh lagi entry mengenai Bandung ni..tak hbs cerita lg ni..tp day 4 ni dh last day..dh nk balik dh..huhu sedihnye nk tinggalkan Bandung...rase nk dok sini lame lg..huhu tp ape nk buat..kalo ade rezki dtg lg..insyaAllah...

Last day ni kami just plan nk gi Kartika Sari je beli brownies & kek lapis..rupa2nya branch Kartikasari sgt dekat dgn hotel kami..walking distance aje..x sia2 dok hotel ni..tp sebelum ke Kartika Sari kami ke Pasar Baru dulu..nk cari kain sulam..tu la semalam tak nk beli..nasib baik Pasar Baru tu dekat je...beli pon sepasang je..buat kenang-kenangan..hehe





Balik dari Pasar Baru, kami singgah di Kartika Sari...mcm2 kek, brownies and cookies ade..ibu beli pisang molen, kek lapis coklat, brownies cheese coklat..





Sekarang ni dh nk balik dh...berat hati nk tinggalkan Bandung..ntah la..sebelum ni kalo pegi mane2 tak pernah rase mcm ni kalo nk balik..nk rase cam tak nak balik lg..hebat btul penangan Bandung nih..huhu..

Sebelum naik flight sempat lg posing kt La…

Bandung - Day 3

Wahhh hari ni dh hari ke tiga..cepat benar rasenye masa berlalu..agenda hari ini ialah ke Pasar Baru (masa yg di tunggu-tunggu oleh ibu nie..hehe)..masa utk melabur Rp..hehe..biase la sebelum berjalan kami breakfast dulu kt hotel..



Kami amik teksi ke Pasar Baru dari hotel..smpai je Pasar Baru mata dh mula rambang sebab tgk byk sgt pakaian2 bergantungan dari baju, telekung semayang, dan mcm2 lg lah..tujuan utama ibu nk cari telekung semayang, blouse panjang dan kain cotton..heng jeng kite terjah satu satu..first kedai ibu ternampak blouse putih panjang..blouse Bandung lah tu sbb kt Malaysia tak jumpe blouse cam ni..terus beli lepas tawar-menawar..hehe..ni la gambar suasana di Pasar Baru..





Tgh dok jalan2 tu si faris ni nk menyusu plak..abah dh merayap kemana ntah semantara tggu ibu susukan Faris..tgk2 rupanya abah terjumpa dgn kawan dia masa kt U dulu..Apek kitaorg pggil..dia dtg dgn kwn2 opis..Reen wife dia tak dpt ikut sbb exam..cian Reen..kalo tak leh shopping same2..hehe


Kami lunch kt …