Permata Hati Ibu & Abah

Permata Hati Ibu & Abah

Thursday, December 15, 2016

Jalan2 Cuti Sekolah - Cyberview Resort & Spa

Cuti sekolah December 2016 ni bawak bdk2 bercuti di Cyberview Resort & Spa..jauhnyeee bercuti...padahal 15 minit je pon dari rumah..hehe..xpe yg penting bdk2 enjoy main air...memang seronok la diorg..siap taknak balik lg..lain kali kite g hotel lg ye anak2 ibu syg...

Memang cantik sgt view Cyberview hotel ni...5 star hotel la katakana..bilik air cantik cam nk tdo je dlm tu...kalo nk celebrate anniversary ke mmg sesuai sgt la hotel ni...bilik luas dan cantik..breakfast mmg awesome la...byk sgt choice makanan sedap2..















 




 

Friday, December 9, 2016

RnR Fin SSO - Retro Theme

Sedar tak sedar tahun 2016 dah nk smpai ke penghujungnye..spt thn2 sebelum ini bulan 11 merupakan bulan untuk Finance SSO mengadakan RnR..so kali ni temanya Retro la plak..jenuh mencari idea untuk membuat persembahan bertemakan Retro..jenuh jgk mencari outfit untuk digayakan sempena beretro kali ni..

Last2 ktaorg sepakat untuk membuat lakonan, tarian dan nyayian..semua ko sapu..hahah! Jom layan gamba yg cun meletopsss....






 
 

Sunday, September 18, 2016

Photo Shoot @ Bridal Artistry

Yeayyy finally dah dapat gamba yg shoot kat studio hari tu..very the awesome...credit to Bridal Artistry Puchong..I likeee!!! Berbaloi2 dengan hanya bayar RM68 melalui Groupon boleh dapat yg cantik dan cun..pueh hati mak kooo...haha..tahun depan kena booking lagi awal supaya xde la basi gamba raye..

Xmo cakap banyak..let's the photo do the talking...ececehhhh..jommm layannzzz



 



Amacam...cannsss ke cannsss?? haha ofkos la cannnss & cunnsss..muahhaaha

Apa2 pon my family is every thing..My hubby and kids are always in my heart..speaking London plaks...

Monday, September 5, 2016

Wafiyya 3rd Birthday

Happy birthday Wafiyya sayang...happy 3rd birthday to my notty & clever girl...Wafiyya oh Wafiyya gelagat mu sungguh menghiburkan hati ibu..walaupon ibu selalu marah Fiya tapi itu hanyalah marah2 syg..ketahuilah jauh di sudut hati ibu..ibu amat sayangkan semua anak2 ibu..kalo boleh sikit pon ibu tak nak marah kt anak2 ibu...huhu...tp ibu ni kurang sabar sket...tapi ibu syg Ya tau tau...

Kali ni just celebrate birthday Fiya kat KFC je..tempah kek ngan Kak Nana...requested by Wafiyya nk kek bear kaler purple...Wafiyya ni suke sgt kaler purple..pantang tgk brg2 warna purple semua die nak..alahai anak kecik2 dh ade favorite kaler ekk...ape2 pon ibu ucapkan selamat hari jadi ke 3..semoga jadi anak solehah dan membesar dengan sihat...ibu cyg Ya..Wafiyya = Dora sebab rambut die macam Dora..heheh



                                         Sweetnye kek ni..sesweet anak ibu yg comel ni...

OOTD - Kurung Moden

Hari ni rajin nk update blog sbb hari ni hari malas sedunia..hari utk relax2 sbb baru lepas closing last week...huhhh byk la ko punye rilek cik puan Tengku Puteri..haha..kali ni nk buat entry pasal ibu plaks...

Semenjak dua menjak nih ibu suka sgt pakai baju kurung moden..kalo nk tempah baju ke nk beli baju online ke mesti kurung moden punye lah..kalo lepas beranak kt Habib dulu suke dressing jubah/ dress..skarang ni kurung moden & kebarung plaks..haha xde niat nk menunjuk ke ape ke..pakai untuk kepuasan diri sendiri jerk...kalo boleh hari2 mau pakai kurung moden..hehe tapi koleksi kurung moden x banyak sgt..baru nk menambah koleksi.. baju raye 2016 both kurung moden + 1 kebarung from Minimalace..



 

Lawa ke lawa?? harus la lawaaaaaaaa..haha perasan lah ibu ni kan..yg penting bile pakai kurung moden rase konfiden..ececehhhhh..hmmm nampaknye bertambah la koleksi kurung moden lps ni..
 

Aidilfitri 2016

Throwback hari raya aidilfitri 2016..tahun ni giliran raya pertama dan kedua kat Kelantan dulu..raye ke 3 baru raye kat Ganu...macam biasa lah menu di pagi raya ialah nasi dagang lauk gulai ayam, gulai ikan dan gulai udang... yummm yumm sedappp..

Tema raya tahun ni ialah kaler biru..lepas solat hari raya kami bermaaf-maafan dan bergambar untuk kenangan...tapi gamba x berapa cuns sgt..sempat bergamba ramai2..nk bergamba our family je x sempat sbb bdk2 dh buat perangai..huhu...xpe dh set untuk shooting raya kat kedai gamba..kasik lawa sket..hehe..jom layan gamba yg sempat snap sepanjang raya 2016..

 





 
Nanti kita upload gamba raya yg shooting kt kedai gamba plaks... 
 

Tuesday, August 16, 2016

9th Anniversary

Hari ni saje dh masuk 3 entry...hmmm amiik ko...lepas gian lah ni...bagi blog ni ceria kembali..hahah

So entry ni nk update pasal ulangtahun perkahwinan kami yg ke 9..simple je but nice..haha..just pegi shoping jap pastu makan2 kat Little White Café Bangi..not bad la makan kt situ...sedap & affordable lah...cume kek die kureng sket..

Apa2 pon ibu harap kasih sayang antara ibu dan abah akan mekar selamanya..ingat lg time cintan cintun dulu abah pernah dedicate lagu ni kt ibu..hehe

CINTAMU MEKAR DI HATI - MAY

kau umpama bunga yang mekar di hati ku
ku harap kau mekarlah selama-lamanya
kau umpama bintang menyinari hidup ku
ku harap kau terus bersinar

ketika kau perlukan aku
sentiasa aku ada di sisimu
ketika ku rindu padamu
terasa cinta semakin dalam

sayang kasih ku abadi
cinta mu mekar di hati ini
kau dalam ingatan
di sepanjang hayat ku
demi teguhnya cinta selama-lamanya

ketika kau perlukan aku
sentiasa aku ada di sisimu
ketika ku rindu padamu
terasa cinta semakin dalam

sayang kasih ku abadi
cintamu mekar di hati ini
kau dalam ingatan
di sepanjang hayatku
demi teguhnya cinta selama-lama..

kau umpama bunga yang mekar di hati ku
kuharap kau mekarlah selama-lamanya
kau umpama bintang menyinari hidupku
ku harap kau terus bersinar

May Allah bless us till Jannah..cinta dan hati ini hanya utk abah dan anak2..kasihku seluas lautan biru..chewwwahhh..

 

 

HAPPY ANNIVERSARY TO US...I WILL ALWAYS LOVE U BI CYG..MMMUAHHHHS