Permata Hati Ibu & Abah

Permata Hati Ibu & Abah

Tuesday, August 16, 2016

9th Anniversary

Hari ni saje dh masuk 3 entry...hmmm amiik ko...lepas gian lah ni...bagi blog ni ceria kembali..hahah

So entry ni nk update pasal ulangtahun perkahwinan kami yg ke 9..simple je but nice..haha..just pegi shoping jap pastu makan2 kat Little White Café Bangi..not bad la makan kt situ...sedap & affordable lah...cume kek die kureng sket..

Apa2 pon ibu harap kasih sayang antara ibu dan abah akan mekar selamanya..ingat lg time cintan cintun dulu abah pernah dedicate lagu ni kt ibu..hehe

CINTAMU MEKAR DI HATI - MAY

kau umpama bunga yang mekar di hati ku
ku harap kau mekarlah selama-lamanya
kau umpama bintang menyinari hidup ku
ku harap kau terus bersinar

ketika kau perlukan aku
sentiasa aku ada di sisimu
ketika ku rindu padamu
terasa cinta semakin dalam

sayang kasih ku abadi
cinta mu mekar di hati ini
kau dalam ingatan
di sepanjang hayat ku
demi teguhnya cinta selama-lamanya

ketika kau perlukan aku
sentiasa aku ada di sisimu
ketika ku rindu padamu
terasa cinta semakin dalam

sayang kasih ku abadi
cintamu mekar di hati ini
kau dalam ingatan
di sepanjang hayatku
demi teguhnya cinta selama-lama..

kau umpama bunga yang mekar di hati ku
kuharap kau mekarlah selama-lamanya
kau umpama bintang menyinari hidupku
ku harap kau terus bersinar

May Allah bless us till Jannah..cinta dan hati ini hanya utk abah dan anak2..kasihku seluas lautan biru..chewwwahhh..

 

 

HAPPY ANNIVERSARY TO US...I WILL ALWAYS LOVE U BI CYG..MMMUAHHHHS

Bercuti di A Famosa Resort Melaka

Sebelum terlupa baik ibu cepat2 update pasal entry nih..a short vacation to A Famosa Resort Melaka...dah lama dah dok nk g sini...tggu Habib besar sket baru boleh jalan2 jauh..so bile tiba masanya ibu cepat2 booking hotel tru Groupon..murah sket...ibu dh budget sebelum puasa kena setelkan misi ke A Famosa ni..Alhamdulillah tertunai jgk hasrat ibu nak bawak anak2 ibu bercuti di sini..apa yg best kt sini ada waterpark & cowboy town..budak2 tu kalo sebut jer pasal swimming sume eksited gile..

Subhanallah terlupa tarikh pegi hari tu..tp yg penting sebelum bulan puasa tahun ni..hehe..maklum la dah 6 urat putus..mudah sgt lupeee....percutian tu 2 hari 1 malam je...masa tu kite stay kat A Famosa Resort..smpai dalam tgh hari..lepak2 kat bilik jap pastu ptg tu kuar g MPO (Malacca Premium Outlet) beli Marry Brwon sebab Faris nak kan beg Superman Marry Brown..pastu balik hotel mandi2 sume sbb malamnya nk ke Cowboy Town plak...

Masuk je Cowboy Town memang teruja la dgn suasana dan deco ala2 bandar cowboy zaman dolu2 gituuu...tgk pertunjukan mlm tu mmg best dan di akhiri dengan bunga api yg super gempak..haha...balik hotel apalagi lg tido lahhhh...esok pagi lepas breakfast terus masuk Water Theme Park..mmg heaven la bdk2 main air...dh ptg tu terus balik..hajat di ahti nk snggah jalan2 kt MPO lg sambil amik gamba sbb smlm x sempat nk posing kt situ..tp memandangkan bdk2 kepenatan masuk kete terus tdo..so xde la gamba kenangan kt MPO..kite layan gamba kt A Famosa je lah ye..


 



 




Bye2 A Famosa...rasa nk pegi lg pon ade..Faris siap nangis sbb x puas dok hotel & nak main air lg..nnti kalo ade rezki kite dating sini lg syg ye...

Ade Orang ke Idok Ni???

Adeeee laaaa....chak!!!

Nampaknye macam setahun sekali baru ada post kt blog ni..hmmm macam tak berpenghuni jerk blog ni kan...macam hidup segan mati xmau jerk..huhuhu..nk buat cemane bz memanjang...ye ke bz..alas an jer tuhhh...kesian blog ibu nihh..huhu

Actually banyak sgt benda nak update tapi tu lahh..banyak tapi nye..xpe mulai saat ini ibu akan update selalu especially berkenaan dgn anak2 kesayangan ibu dan family kite..janji tauu..tau!!insyaAllah..

Macam mana nk mulakan ekk...last entry ibu ade update pasal kelahiran anak ke 4 ibu..HABIB comey..kali ni ibu nak sambung pasal Habib jugak lah...hari ni 16.3.2016 genap setahun 5 bulan umur Habib...dah besar dah encem ibu nih..Habib yg sgt aktif dan keletahnya yg manja amat menghiburkan hati ibu dan abah serta kakak2 dan abangnya..

Setakat ini Habib membesar dengan sihat cuma sekali sekali ada la demam2 sket, batuk & selsema..pernah di jangkiti HFMD dan chicken pox....tapi perkara yang paling ibu tak boleh lupa ialah Habib hampir2 kena sawan tarik akibat demam terlalu panas bulan lepas...masyaAllah hanya Tuhan sahaja yg tahu perasaan ibu pada masa tu...Alhamdulillah Habib dapat diselamatkan..huhuhu...mungkinkah ini adalah kifarah terhadap dosa2 ibu atau abah? Nauzubillah..

Takmo cite dah..sedih...sob sob sob...jom kite layan gamba je lah...

 



 
Manja, suka merajuk, suka senyum, suka baling barang..haha itulah Habib Firas
 

Wednesday, September 2, 2015

Permata Hati ke 4

Ish2 lama sngguh x update blog nih..bz mengalahkan PM..maklum ler anak 4..x menyempat nk hapdate blognye..alas an je tuh sebenarnya..haha..hr ni tiba2 baru teringat nk update permata hati ibu yg ke 4 ni..yg skrg ni dh nak masuk 6 bulan dh pon..sian adik..huhuhu

Kali ni dapat putera plak..dah la putih melepak hencem plak tu..haha mak plak yg perasan lebihhh..lahir pada 16 March 2015...cari punye cari nama punye la lama nk register..last2 putera ke 4 ni diberi nama MUHAMMAD HABIB FIRAS...sedap tak nama saye??? hehe..so panggil Habib lah..budak kecik sorang ni sgt suke senyum dan sengih..pantang di agah atau di tegur mesti senyumnye sampai ke telinga...nk kate ibu suke senyum ms pregnantkan Habib tak jgk..hehe ape2 lah yg penting senyuman Habib pengubat hati ibu..ni gambar Habib masa lahir...



Berat Habib masa lahir tepat2 3kg..antara 4 org anak ni kira Habib la yg plg juara dr segi berat masa lahir..hehe..tapi rasa bersyukur sangat sebab masa nak lahirkan Habib abah ada menemani ibu disisi sehingga ibu melahirkan Habib..malah abah jadi 'doktor' sambut baby masa keluar saja darimperut ibu..pengalaman yg plg indah..hahah

Sekarang ni Habib dah besar dah..dah boleh menirap pon..lagi 2 minggu Habib dah nak start makan..means umur Habib sekarang 5 bulan stgh..kejap je masa berlalu..org cakap Habib ni ade iras muka Kak Piya sket..mata die x cam sepet sket la ala2 Kak Piya..ada yg ckp ikut muka abah..ntah lerrr..tgk besar nnti plak..



 

My cute encem boy...I LOVE U SOOOO MUCH...mmuahh ciked!

Monday, October 20, 2014

Snowalk @ ICT Shah Alam

Tetiba jer anak terunaku yg manja sorang tu request nak g snow..xtau la die dgr kwn2 kt sekolah die bercerita ke ape...naluri seorang ibu kan tak sanggup dengar rengekan anak so decide nak bawak die merasai pengalaman kesejukan salji di ICT Shah Alam jerrr..kalo ikutkan snoworld kat Genting lg best, tp nk ke sana satu hal la plak..lain kali la plak kite g snoworld Genting ye abg long! Ms die kecik2 die penah bawak die masuk snowalk tu tp mana die nk ingat sbb ms tu die xleh jln lg..

Mula2 tu ibu tak nk masuk pon sbb bahaya bagi pregnancy woman..licin wooo..tp abah kate tak pe dok depan2 je jgn jln smpai ke dalam...ekcelli masuk tu nk cukupkan syarat ambik gamba satu family je...hehehe..ade jgk terlicin sket tp nasib baik x jatuh...fuhhhh berdebar jgk...tiket masuk ms tu RM25 sbb ms masuk tu dlm kul 5 lbh..kalo kul 6 ke atas dh jd RM35..jimat 10 hengget sekepala...bile masuk dalam x dok lama sgt pon sbb sejuk giler sbb x pakai sarung tgn..ape2 pon jom layan gamba kt sane..RM75 utk 3 keping gamba ni je tauuu...mahal nk mamposss..tp sbb nk kan gamba cantik pejam mate je la bayorr..huhuhu terbang fulusku..


               Ibu, Izz Zara Delisha, Muhd Haziq Faris, Izz Zara Wafiyya, Abah


                             Suke sgt gamba ni..very da cute...mmmuahhhhss

 
Happy Family...bahagia until Jannah..InsyaAllah :)
 

Thursday, October 16, 2014

7th Anniversary...

Baik punye mood lah hari ni sbb hari dapat update 2 entry sekaligus...hehee..ini bukan update namanya tapi mengemas kini dengan mengimbau kembali kenangan2 lalu..ehehehe...yg penting sume gamba2 mesti di upload dlm blog supaya ianya tak hilang pd masa akan dating..syg woooo kalo hilang...ini kenangan indah masa celebrate 7th Anniversary pd 2 June 2014...dh 7 thn dan kami melayari bahtera bersama..pahit manis semua tentu ada kan...biasa la gaduh2 manja tu mesti ada lah..tp selalunya gaduh x lama pon..selama 7 thn ni kami dah di kurniakan 3 org cahaya mata yg tomei2..mcm ibu lah kan..ececehhh..apa2 pon jom layan gamba anniversary yg kami celebrate kat Flora Café, Ampwalk..actullay ini adalah surprise ibu utk abah..hehe








Wednesday, October 15, 2014

3rd Angels

Hmmm hari ni nk buat entry pasal my 3rd child..Izz Zara Wafiyya Binti Mohd Herman..sian anak ibu dh setahun lebih baru skrg ibu baru nk buat entry pasal Fiya kan..umo Fiya skrg dh masuk setahun 2 bulan..cepat jer masa berlalu kan..pejam celik pejam celik Fiya dah nak jadi kakak pon..lg 5 bulan Fiya dah nk dapat adik..x boleh manja2 sgt dh tau cyg...

Fiya lahir pada 24 August 2013..Masa ibu nak lahirkan Fiya abah x leh nk teman sbb masa tu abg long ngan kakak Zara xde sape nk jaga..so lepas hantar ibu ke hospital, abah bawak abg long ngan kakak gi makan..nasib baik ibu x sakit lama sgt ms nak lahirkan Fiya..kire mudah la..ms abah otw nak balik hospital balik itu ibu dah siap bersalin dah pon...Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya..cume gamba saat2 Fiya kuar dari perut ibu x de la..ape2 pon jom layan gamba Fiya dari dia lahir smpai skrg..