Permata Hati Ibu & Abah

Permata Hati Ibu & Abah

Sunday, September 18, 2016

Photo Shoot @ Bridal Artistry

Yeayyy finally dah dapat gamba yg shoot kat studio hari tu..very the awesome...credit to Bridal Artistry Puchong..I likeee!!! Berbaloi2 dengan hanya bayar RM68 melalui Groupon boleh dapat yg cantik dan cun..pueh hati mak kooo...haha..tahun depan kena booking lagi awal supaya xde la basi gamba raye..

Xmo cakap banyak..let's the photo do the talking...ececehhhh..jommm layannzzz



 



Amacam...cannsss ke cannsss?? haha ofkos la cannnss & cunnsss..muahhaaha

Apa2 pon my family is every thing..My hubby and kids are always in my heart..speaking London plaks...

Monday, September 5, 2016

Wafiyya 3rd Birthday

Happy birthday Wafiyya sayang...happy 3rd birthday to my notty & clever girl...Wafiyya oh Wafiyya gelagat mu sungguh menghiburkan hati ibu..walaupon ibu selalu marah Fiya tapi itu hanyalah marah2 syg..ketahuilah jauh di sudut hati ibu..ibu amat sayangkan semua anak2 ibu..kalo boleh sikit pon ibu tak nak marah kt anak2 ibu...huhu...tp ibu ni kurang sabar sket...tapi ibu syg Ya tau tau...

Kali ni just celebrate birthday Fiya kat KFC je..tempah kek ngan Kak Nana...requested by Wafiyya nk kek bear kaler purple...Wafiyya ni suke sgt kaler purple..pantang tgk brg2 warna purple semua die nak..alahai anak kecik2 dh ade favorite kaler ekk...ape2 pon ibu ucapkan selamat hari jadi ke 3..semoga jadi anak solehah dan membesar dengan sihat...ibu cyg Ya..Wafiyya = Dora sebab rambut die macam Dora..heheh



                                         Sweetnye kek ni..sesweet anak ibu yg comel ni...

OOTD - Kurung Moden

Hari ni rajin nk update blog sbb hari ni hari malas sedunia..hari utk relax2 sbb baru lepas closing last week...huhhh byk la ko punye rilek cik puan Tengku Puteri..haha..kali ni nk buat entry pasal ibu plaks...

Semenjak dua menjak nih ibu suka sgt pakai baju kurung moden..kalo nk tempah baju ke nk beli baju online ke mesti kurung moden punye lah..kalo lepas beranak kt Habib dulu suke dressing jubah/ dress..skarang ni kurung moden & kebarung plaks..haha xde niat nk menunjuk ke ape ke..pakai untuk kepuasan diri sendiri jerk...kalo boleh hari2 mau pakai kurung moden..hehe tapi koleksi kurung moden x banyak sgt..baru nk menambah koleksi.. baju raye 2016 both kurung moden + 1 kebarung from Minimalace..



 

Lawa ke lawa?? harus la lawaaaaaaaa..haha perasan lah ibu ni kan..yg penting bile pakai kurung moden rase konfiden..ececehhhhh..hmmm nampaknye bertambah la koleksi kurung moden lps ni..
 

Aidilfitri 2016

Throwback hari raya aidilfitri 2016..tahun ni giliran raya pertama dan kedua kat Kelantan dulu..raye ke 3 baru raye kat Ganu...macam biasa lah menu di pagi raya ialah nasi dagang lauk gulai ayam, gulai ikan dan gulai udang... yummm yumm sedappp..

Tema raya tahun ni ialah kaler biru..lepas solat hari raya kami bermaaf-maafan dan bergambar untuk kenangan...tapi gamba x berapa cuns sgt..sempat bergamba ramai2..nk bergamba our family je x sempat sbb bdk2 dh buat perangai..huhu...xpe dh set untuk shooting raya kat kedai gamba..kasik lawa sket..hehe..jom layan gamba yg sempat snap sepanjang raya 2016..

 





 
Nanti kita upload gamba raya yg shooting kt kedai gamba plaks... 
 

Tuesday, August 16, 2016

9th Anniversary

Hari ni saje dh masuk 3 entry...hmmm amiik ko...lepas gian lah ni...bagi blog ni ceria kembali..hahah

So entry ni nk update pasal ulangtahun perkahwinan kami yg ke 9..simple je but nice..haha..just pegi shoping jap pastu makan2 kat Little White Café Bangi..not bad la makan kt situ...sedap & affordable lah...cume kek die kureng sket..

Apa2 pon ibu harap kasih sayang antara ibu dan abah akan mekar selamanya..ingat lg time cintan cintun dulu abah pernah dedicate lagu ni kt ibu..hehe

CINTAMU MEKAR DI HATI - MAY

kau umpama bunga yang mekar di hati ku
ku harap kau mekarlah selama-lamanya
kau umpama bintang menyinari hidup ku
ku harap kau terus bersinar

ketika kau perlukan aku
sentiasa aku ada di sisimu
ketika ku rindu padamu
terasa cinta semakin dalam

sayang kasih ku abadi
cinta mu mekar di hati ini
kau dalam ingatan
di sepanjang hayat ku
demi teguhnya cinta selama-lamanya

ketika kau perlukan aku
sentiasa aku ada di sisimu
ketika ku rindu padamu
terasa cinta semakin dalam

sayang kasih ku abadi
cintamu mekar di hati ini
kau dalam ingatan
di sepanjang hayatku
demi teguhnya cinta selama-lama..

kau umpama bunga yang mekar di hati ku
kuharap kau mekarlah selama-lamanya
kau umpama bintang menyinari hidupku
ku harap kau terus bersinar

May Allah bless us till Jannah..cinta dan hati ini hanya utk abah dan anak2..kasihku seluas lautan biru..chewwwahhh..

 

 

HAPPY ANNIVERSARY TO US...I WILL ALWAYS LOVE U BI CYG..MMMUAHHHHS

Bercuti di A Famosa Resort Melaka

Sebelum terlupa baik ibu cepat2 update pasal entry nih..a short vacation to A Famosa Resort Melaka...dah lama dah dok nk g sini...tggu Habib besar sket baru boleh jalan2 jauh..so bile tiba masanya ibu cepat2 booking hotel tru Groupon..murah sket...ibu dh budget sebelum puasa kena setelkan misi ke A Famosa ni..Alhamdulillah tertunai jgk hasrat ibu nak bawak anak2 ibu bercuti di sini..apa yg best kt sini ada waterpark & cowboy town..budak2 tu kalo sebut jer pasal swimming sume eksited gile..

Subhanallah terlupa tarikh pegi hari tu..tp yg penting sebelum bulan puasa tahun ni..hehe..maklum la dah 6 urat putus..mudah sgt lupeee....percutian tu 2 hari 1 malam je...masa tu kite stay kat A Famosa Resort..smpai dalam tgh hari..lepak2 kat bilik jap pastu ptg tu kuar g MPO (Malacca Premium Outlet) beli Marry Brwon sebab Faris nak kan beg Superman Marry Brown..pastu balik hotel mandi2 sume sbb malamnya nk ke Cowboy Town plak...

Masuk je Cowboy Town memang teruja la dgn suasana dan deco ala2 bandar cowboy zaman dolu2 gituuu...tgk pertunjukan mlm tu mmg best dan di akhiri dengan bunga api yg super gempak..haha...balik hotel apalagi lg tido lahhhh...esok pagi lepas breakfast terus masuk Water Theme Park..mmg heaven la bdk2 main air...dh ptg tu terus balik..hajat di ahti nk snggah jalan2 kt MPO lg sambil amik gamba sbb smlm x sempat nk posing kt situ..tp memandangkan bdk2 kepenatan masuk kete terus tdo..so xde la gamba kenangan kt MPO..kite layan gamba kt A Famosa je lah ye..


 



 




Bye2 A Famosa...rasa nk pegi lg pon ade..Faris siap nangis sbb x puas dok hotel & nak main air lg..nnti kalo ade rezki kite dating sini lg syg ye...

Ade Orang ke Idok Ni???

Adeeee laaaa....chak!!!

Nampaknye macam setahun sekali baru ada post kt blog ni..hmmm macam tak berpenghuni jerk blog ni kan...macam hidup segan mati xmau jerk..huhuhu..nk buat cemane bz memanjang...ye ke bz..alas an jer tuhhh...kesian blog ibu nihh..huhu

Actually banyak sgt benda nak update tapi tu lahh..banyak tapi nye..xpe mulai saat ini ibu akan update selalu especially berkenaan dgn anak2 kesayangan ibu dan family kite..janji tauu..tau!!insyaAllah..

Macam mana nk mulakan ekk...last entry ibu ade update pasal kelahiran anak ke 4 ibu..HABIB comey..kali ni ibu nak sambung pasal Habib jugak lah...hari ni 16.3.2016 genap setahun 5 bulan umur Habib...dah besar dah encem ibu nih..Habib yg sgt aktif dan keletahnya yg manja amat menghiburkan hati ibu dan abah serta kakak2 dan abangnya..

Setakat ini Habib membesar dengan sihat cuma sekali sekali ada la demam2 sket, batuk & selsema..pernah di jangkiti HFMD dan chicken pox....tapi perkara yang paling ibu tak boleh lupa ialah Habib hampir2 kena sawan tarik akibat demam terlalu panas bulan lepas...masyaAllah hanya Tuhan sahaja yg tahu perasaan ibu pada masa tu...Alhamdulillah Habib dapat diselamatkan..huhuhu...mungkinkah ini adalah kifarah terhadap dosa2 ibu atau abah? Nauzubillah..

Takmo cite dah..sedih...sob sob sob...jom kite layan gamba je lah...

 



 
Manja, suka merajuk, suka senyum, suka baling barang..haha itulah Habib Firas