Skip to main content

Jalan2 Cuti Sekolah - Cyberview Resort & Spa

Cuti sekolah December 2016 ni bawak bdk2 bercuti di Cyberview Resort & Spa..jauhnyeee bercuti...padahal 15 minit je pon dari rumah..hehe..xpe yg penting bdk2 enjoy main air...memang seronok la diorg..siap taknak balik lg..lain kali kite g hotel lg ye anak2 ibu syg...

Memang cantik sgt view Cyberview hotel ni...5 star hotel la katakana..bilik air cantik cam nk tdo je dlm tu...kalo nk celebrate anniversary ke mmg sesuai sgt la hotel ni...bilik luas dan cantik..breakfast mmg awesome la...byk sgt choice makanan sedap2..















 




 

Comments

Popular posts from this blog

Makanan Dalam Pantang

Makanan Untuk Berpantang

Ketika berpantang anda ditegah daripada makan sembarangan mengikut kehendak selera. Informasi ringkas tentang pemakanan yang perlu diamalkan sepanjang tempoh berpantang dan perkara yang harus dielakkan dapat membantu.

Berpantang bukan sahaja melibatkan kesihatan, bahkan ia saling berkait dengan amalan pemakanan. Ini kerana dalam tempoh berpantang, badan anda masih lagi lemah malah sakit ketika bersalin masih belum lagi reda sepenuhnya. Mengikut amalan tradisional masyarakat Melayu, ibu-ibu lazimnya diberikan makanan yang mampu mendatangkan sumber darah di dalam badan, misalnya limpa dan hati. Ia bagi menggantikan darah yang banyak hilang semasa proses kelahiran berlangsung. Kaedah memasak bagi ibu dalam pantang juga agak berbeza. Masakan lazimnya dimasak dengan cara tertentu yang dipercayai boleh membantu menghilangkan angin dan kurang lemak selain mengecutkan urat saraf yang mengembang.


Jamu

Kebanyakan ibu-ibu lepas bersalin mengamalkan pemakanan jamu bagi memul…

Bercuti di A Famosa Resort Melaka

Sebelum terlupa baik ibu cepat2 update pasal entry nih..a short vacation to A Famosa Resort Melaka...dah lama dah dok nk g sini...tggu Habib besar sket baru boleh jalan2 jauh..so bile tiba masanya ibu cepat2 booking hotel tru Groupon..murah sket...ibu dh budget sebelum puasa kena setelkan misi ke A Famosa ni..Alhamdulillah tertunai jgk hasrat ibu nak bawak anak2 ibu bercuti di sini..apa yg best kt sini ada waterpark & cowboy town..budak2 tu kalo sebut jer pasal swimming sume eksited gile..

Subhanallah terlupa tarikh pegi hari tu..tp yg penting sebelum bulan puasa tahun ni..hehe..maklum la dah 6 urat putus..mudah sgt lupeee....percutian tu 2 hari 1 malam je...masa tu kite stay kat A Famosa Resort..smpai dalam tgh hari..lepak2 kat bilik jap pastu ptg tu kuar g MPO (Malacca Premium Outlet) beli Marry Brwon sebab Faris nak kan beg Superman Marry Brown..pastu balik hotel mandi2 sume sbb malamnya nk ke Cowboy Town plak...

Masuk je Cowboy Town memang teruja la dgn suasana dan deco ala2 b…

Resepi Untuk Bayi

POTATO, CARROT & SPINACH GRANDE’
Potato, carrot : diced into big chunk, boil until tender.
Bila potato & carrot dah tender, add chopped spinach.
Dash some salt, not too much.
Blend until smooth.

BANANA & RICE
Boil 1 cup of rice with slightly more water to prepare ‘nasik lembik’.
When cooked, add 3-4 sliced banana preferably yang manis eg. pisang emas.
Add 2-3 spoon of plain yogurt. Blend until smooth. Serve immediately.

BABY PASTA
Boil some rice , ½ cup of pasta. (amount air - agak2).
When cooked & tender add ground beef ½ cup. Cook until simmer, and finally add chopped ½ of tomato, dash of salt and 1 spoon butter to taste.

PORRIDGE KAMPUNG
Prepare basic rice porridge, add cubed potato or carrot and daging ayam and dash of salt.
Fry some ikan bilis until crispy.
Blend together until smooth.

PORRIDGE MODERN
Prepare basic rice porridge, add daging or ayam, cook,
Finally add some brocccoli and 1 spoon of butter.
Blend until smooth.

FRUITS DESERT
Boiled diced pear & apple. Cool it an…