Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Cameron Highlands In Memory

Last weekend (31/12/2011 & 1/1/2012)kami ke Cameron Highlands..dah lame ibu teringin nak pegi CH..last pegi dulu masa tahun 2006 if i not mistaken...masa tu tgh couple2 lg ngan mr hubby..so kali ni baru smpai hajat nk ke sana..lagipon memang plan nk celebrate birthday mr hubby kat sane...dh booking siap2 hotel kt area Brinchang..so we all stay kat COuntry Lodge Resort..masa booking tu dpt RM158 per night..bilik dia kire ok la..lgpon senang dlm town Brinchang dekat dgn Pasar Malam, Cactus Valley, Red Strawberry Farm, kedai makan Pok Nik dll...CH sekarang tak sejuk mane pon tp masa pegi tu hujan sepanjang hari so sejuk la jgk..nk jln2 pon x selesa sgt sbb hujan aje memanjang..kita layan gambo aje lah :)























Faris ~ 2 Years Old

Cepat sungguh masa berlalu..dah masuk tahun 2012 dah pon..maknanya anak ibu dah mencecah usia 2 tahun..happy birthday sayang...ibu luv u so much..hadiah yang ibu belikan untuk birthday boy kali ini ialah 'school bag'...ya lah anak ibu kan dah mula pegi 'sekolah' aka Montessori bermula tahun ni..excited giler bile ibu tunjukkan hadiah..terus nk pakai beg smpai tido pon dgn beg..hehehe...

Tapi pagi2 nk gi sekolah Faris mesti nangis.."nak ibu...nak ibu'...huhuhu...cian plak ibu dengar..tapi demi masa depan Faris ibu kena kuat..tengok macam mana dalam sebulan dua ni...mengikut teacher Faris, masa pagi tu je Faris menangis..bila dh tgh hari sket lepas makan tu dia ok la...hmmm Faris kan mmg manja dgn ibu..kat rumah pon nak ibu ade depan mata dia aje..smpai ibu nk kencing ngan berak pon Faris tak bagi..macam mana la bila adik dia keluar nnti...

Faris bergaya bersama 'beg sekolah'nya..