Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

Faris vs Upin & Ipin

Emm ralit betul anak ibu ni dok tgk citer Geng Pengembaraan Upin & Ipin..smpaikan meleleh air liur tu..tp muka serius je...hehe..kalo nk suh dok diam bukak je laptop..pasang citer Upin & Ipin..mesti dia teruja tgk citer tu maybe sbb colourful kot..tp tangan dia x dok diam..mesti dia dok tekan2 keyborad tu..adusss..


Kdg2 tu x smpai setengah jam dia dh merengek minta dukung..dh boring la tu..bila dia bising2 bawak je dia keluar kt halaman rumah..mesti dia senyap sbb suke tgk pokok2 dn kereta lalu-lalang dpn rumah..

Like Father Like Son

Cuba perhatikan gambar ni..sama dan seiras tak?Like father like son??

Emmm masa Faris baru2 lahir dulu sume org cakap Faris ikut mcm muka ibu..emm tapi bile Faris dh besar ni sume org cakap Faris ikut muka abah..ada jgk yg kate combination of both..emm dari segi mata dan kening mmg ikut ibu..yg lain2 tu ikut abah kot..badan tu of course la ikut abah..very the chubby..huggable..ehehe..tak pe la yg penting Faris baik macam ibu..haha..cian abah..tapi kan ibu selalu dok perhati pagi2 bila bangun tido..bila ibu tgk cara gaya tidur Faris ngan abah memang sebijik..kalo sorg silang tangan..yg sorng lagi mesti silang tgn jgk..hehe..ape2 pon inilah buah cinta ibu dan abah..I LOVE U syggg..

3rd Anniversary

Lebih kurang sebulan yg lalu celebrate ulang tahun perkahwinan yg ke 3..alhamdulillah perkahwinan ini membawa bahagia yg diimpikan..kdg terselit pahit manis dlm melayari bahtera cinta kami..namun itulah asam garam rumahtangga yg mengeratkan lagi kami berdua..tanggal 2 Jun 2007, termetrailah ikatan cinta suami isteri antara ibu dan abah..gembiranya hati apabila bergelar seorang isteri kepada kekasih hati yg amat dicintai dan disayangi..abah adalah anugerah dari Allah kepada ibu yg tidak ternilai harganya..ibu bangga menjadi isteri abah..ibu bahagia di sisinya..setelah hampir 2 tahun menunggu, akhirnya Allah memakbulkan doa kami untuk memiliki zuriat sendiri..lahirlah putera kami Muhammad Haziq Faris yang menjadi penyeri kebahagiaan kami..

On that day ibu tempah cupcake dari ofismet..sweet sgt..tema merah putih..putih melambangkan kesucian cinta dihati dan merah pula melambangkan betapa hangatnya cinta suci kami..

Malam tu pulak abah bawak makan kt Nando's..plan awal nk makan kt Kenny…

Kembalinya Tok Ki ke Rahmatullah

Baru semalam ibu masuk keje..seminggu cuti kerana Tok Ki telah kembali ke rahmatullah..sebak bercampur sedih bagaikan tiada perkataan nak diluahkan..wlaupon ayah mertua tapi dah rasa macam ayah sendiri..nasib baik ibu & Faris ikut abah balik kampung apabila family call yang Tok Ki tidak sedarkan diri..sempatlah ibu berjumpa dengan Tok Ki..macam tidak percaya kerana sekelip mata sahaja Tok Ki telah tiada lagi di dunia yg fana ini..Tok Ki menderita sakit kanser usus..seblum ni Tok Ki enggan membuat pembedahan di hospital apabila mengetahui kanser usus yg dialaminya..Tok Ki ingin mencuba perubatan traditional dn kampung dahulu..tapi oleh kerana tak tertahan sakitnya, finally Tok Ki bersetuju utk di bedah..sebelum pembedahan abah sempat menjaga Tok Ki 5 hari di hospital..

Hari ke 5 selepas operation..Tok Ki akhirnya menghembuskan nafas terakhir pada pukul 10.45 malam Isnin (21 June 2010)..agak terkilan kerana ibu tidak dapat melihat Tok Ki sewaktu dia menghembuskan nafas terakhir..dn i…

Mothers Day 2010

Bulan 5 hari tu celebrate Mothers Day kt A&W @ IOI Mall (entry ni terlewat sket)...kebetulan Tok Ma ngan Sue pon ada kt sini lg..so sambut terusla..ibu belikan handbag sebagai hadiah untuk Tok Ma..Happy Mothers Day to my mom and Happy Mothers Day to me too..sesungguhnya kasih sayang ibu tidak ternilai harganya dan pengorbanannya tidak bertepi..


Faris..ibu amat sayangkan Faris..jadilah anak yg soleh dan berguna..ibu sentiasa disisimu sayang..sekarang ibu mengerti kasih sayang sebenar seorang ibu...



Dedicated Song : Buah Hati

Special dedicated song to baby Faris...cyyyggg anak ibu!!mmmuahhhsss


~Buah Hati~

Putih wajah berseri
Iringi langkahku
Dialah permata hatiku

Senyuman yang terukir
Menatapku manja
Dialah mutiara cintaku
Jiwamu menyentuh kalbuku

Terima kasih ku padaMu
Kepada Tuhanku yang satu
Anugerahmu itu

Puji syukur ku ucapkan
Atas nikmat yang diberikan
Yang lama ku impikan
Kerana dirinya buah hatiku
AmanahMu

Terbentang luas
kasihku tak bertepi
Putihnya Jiwamu
Sesucinya cintaku
Yang mengalir
Dalam setiap nadi hidupku

(song by Farawahida; lyrics by Julfekar)

Faris Cute

Cutenye anak ibu pakai spek itam!!..ibu balik keje tu Sue tunjuk gambo Faris pakai spek itam..hehe..comel! Macam mata belalang sbb speknye beso sgt..


Faris suke sgt bile org pakaikan spek itam kt dia...so cute baby!!!




Faris tengah sleepy mood ..gambo dlm kete masa nk balik kampung..wlaupon muke nk tido tp anak ibu tetap cute..


Jelingan menggoda anak ibu menambahkan lg ke'cute'tannya..hehe



Faris lepas mandi..alaa bucuk2 anak ibu...sexy plak dia..


Faris cute dgn romper Nike kaler kuning..

Jalan2 @ Pantai Cahaya Bulan

Emm dh lame tak gi pantai..alang2 balik kampung ptg sebelum blk KL tu pegi jalan2 kt Pantai Cahaya Bulan..abah nk sgt pegi pantai tu sbb x penah pegi..ibu pon pegi masa kecik2 dulu jer..emm smpai tgk pantai dh bertembok..lawa jugak PCB nie..makan kopok lekor ngan air kelapa sebelum balik..jom layan gambo..












Contest Bayi Fotogenik

Masa balik Kelantan bulan 4 hr tu, pegi jln2 kt KB Mall..masa tu ada contest "Bayi Fotogenik"..so ibu bgtau abah nk join contest tu utk Faris..abah cakap nnti kite dtg balik esok pakaikan Faris lawa2..hehe..so keesokan harinya pegi balik KB Mall semata-mata nk amik gamba join contest tu..saje je join utk suke2 je..lgpon Faris masa tu kecik lg..baru pandai meniarap..ibu pakaikan jumper kaler Putih belang dark blue..encem anak ibu ni tambah2 bile pakai cap..hehe...tp masa nk pegi KB Mall tu Faris ngantuk..dok dlm kete pon muncung jerr..tgk la ni gambo bdk ngantuk..



Smpai je kt KB Mall..ibu isi borang & byr penyertaan RM10.. abah dokong Faris tggu turn nk amik gambo..masa tu ade sorg baby tgh posing..siap pakai baju "Harimau" lg..hehe...dh habis session baby tu..giliran Faris plak amik gambo...masa tu Faris tgh sleepy mood lg..so x leh beraksi sgt..camera man dok 'agah' baru dia sengih..byk kali jgk camera man tu kena snap gamba sbb Faris x btul2 tgk camer…

Ibu, Abah & Faris

Emm kalo dulu anak ibu terkenal dgn panggilan manjanya Haziq..sekarang nama manjanya bertukar kpd Faris plak..sebabnya dua org sepupu anak ibu belah abah dh ada nama Haziq..takut nnti keliru plak bile blk kampung..hehe..so Faris pon Faris lah..lgpon nama penuh anak ibu kan Muhammad Haziq Faris..so dua2 blh panggil...mula2 tu kekok jgk sbb dh biasa panggil Haziq..lama2 ok la..

Ni plak gambo Faris, ibu dan abah kat dalam dan halaman rumah..rumahku syurgaku..ni masa Faris kecik lg..kalo x silap nk masuk 3 bln kot..



Yang ni Faris dh besar sket..lebih kurang 4 bulan lebih..emm bucuk2 anak ibu ni pandai btul posing amik gambo..