Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Buku Oh Buku

Lame dh tak update blog..bz lg la tu..hiks!

Hmmm kali ni tiba2 je nk buat entry pasal buku...ya buku yg pernah ibu tulis di suatu waktu dahulu..even masa tu belum kawin pon lg tp dh tulis buku pasal anak..hehe...wlaupon tak de pengalaman lg tapi menulis berdasarkan kajian dan pembacaan lah kirenye..maka terhasil lah 2 biji buku..buku pertama "Didik Anak Urus Wang" dan buku kedua "Didik Anak Jadi Usahawan" terbitan PTS Publications...


Antara ulasan dari pembaca mengenai buku ini yg diambil dari website PTS..

"Buku ini menarik perhatian saya kerana saya memang berminat untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai pendidikan kewangan anak-anak. Saya berpendapat bahawa pendidikan awal mengenai kewangan harus diterapkan kepada anak-anak kerana mereka tidak akan mahir tentang perkara ini dengan sendirinya.

Terdapat 12 bab di dalam buku ini yang menerangkan mengenai pelbagai aspek pendidikan kewangan anak-anak. Penulis secara teratur memulakan perbincangan dengan mem…

Happy Father's Day

Father's Day this year jatuh pd 19 June..Happy Father's day to my dearest hubby..u r a great dad!!!

Hmmm either nk beli hadiah atau nk belanje mkn to celebrate abah??? tapi hari tu baru je bagi hadiah baju kemeja kerja sempena Anniversary..so ibu decide nk belanja abah mkn lah..survey2 tempat mkn yg special2 sket...dpt tahu dr member ofis yg ade satu kedai mkn western food kt Shah Alam..nama restoran tu Laman Grill..hmmm since western food ni favourite abah so ibu try google2 pasal Laman Grill..hmmm nmpk mcm best je and bile bace review kt blog2 pon ckp mkn kt sini best..cume mahal sket la..tp tak pe la asalkan Melayu punye kan..

So on 19/6 tu ajak abah lunch kt Shah Alam..kedai tu kt Section 13...senang aje nk cari sbb pakai PAPAGO! sebagai penunjuk jalan..smpai kt restoran tu dah nk dkt kul 3..perut pon tgh lapar tp terpukau dgn interior designnye yg cantik sekali..kalo dtg mlm ni mesti lg lawa sbb disimbahi dgn cahaya2 lampu yg cantik..waitress datang amik order...so ibu orde…

Happy 4th Anniversary

Happy 4th Anniversary to my dearest hubby..thanx for being my hero! I LOVE U SO MUCH FOREVER & EVER...mmmuahhhhhsss.. Kali ni celebrate kt Kenny Rogers & Agrotek Resort kt Ulu Langat...hmmm mlm 2/6 tu abah belanja mkn kt Kenny Rogers..best2!ibu plak kasik abah kemeja kerja POLO sbg hadiah anniversary...





Weekend tu (3-5/6)kitaorng pegi Agrotek Resort sbb ada family day FX Malay..so we decided to celebrate our anniversary kt situ je lah..2 hari kt sane not bad lah..gambo nnti upload kemudian..